Bursa Mobilya Tamiri

 Bursa Mobilya Tamiri

Mobilya tamiri bursa, Bizlerin hayatları gün içinde farklı mekanlarda geçmektedir. Bu mekanlarda bizlerin aradığı tek şey bir ihtimal de konfordur. Evlerimizi, ofislerimizi, okullarımızı, kısaca içinde zaman geçirdiğimiz tüm mekanlar da konforu yakalamak için istisnasız olarak kullanmış olduğumuz bazı şeyler vardır ki onlar da mobilyalardır. Dilediğimiz şekilde dizayn edebileceğimiz, düzenleyeceğimiz bu mobilyalar, meskenlerimiz açısından eğer olmazsa olmalarımız konumunda. Baktığımız vakit mobilyaların tarihi yakın zamanlara dayanmaz. Bilinen en eski mobilya örneği, milattan önce 2700 yıllarına dayanır. Yapılan kazılarda, yontma taş devrine ilişik buluntular neticesinde o zamanlar da bile taşların, büyük kemiklerin ve ahşapların oyulması ve şekil verilmesi ile oturulacak mobilyalar yapıldığına kanaat getirilmiştir. Bu mobilyalar zaman içinde büyüme göstererek bazı farklılıklara ev sahibi olmuştur ancak günümüz de her ne kadar mobilyalar da cam, çelik, plastik ve alüminyum kullanılsa dahi hala mobilya denince akla öncelikle ahşap gelir. Günümüz de kullandığımız mobilyaların ekseriyeti ahşaptan yapılmıştır. Gün içerisinde kullandığımız mobilyalardan bazılarına değinecek olursak; koltuk, döşek, masa, sandalye, giysi ve mutfak dolapları, kütüphane, karyola benzer biçimde eşyalar günlük olarak kullandığımız mobilyalardan bazılarıdır. Ayrıca okullarda, hastaneler de, ofisler de kullanılan başka mobilyalar da mevcuttur.


Mobilyalarımızı alırken dikkat etmemiz gereken birtakım şeyler vardır. Mobilyalarımızı evimizin ebatlarına, ışık seviyesine ve evimizin şekline göre dizayn etmemiz gerekmektedir. Evlerimiz geniş ise, sizler için dikkat edeceğiniz tek şey eşyaların rengi ve evinize uyup uymadığı. Ancak evleriniz nispeten küçük ise, eşyalarınızı alırken bazı hesaplar yapmanız gerekmekte. Genel olarak evleri eşya ile doldurmak pek hoş olmaz, küçük evi olan insanların evin ergonomisi açısından eşyaların boyutlarına ve gerekliliklerine dikkat etmesi icap eder. Dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan bir başka şey ise eşyaların renkleri. Bu konu da iki yönden bakmalı ve hesap etmelisiniz. Hesap etmeniz gereken birinci şey, evinizin ışık alıp almaması. Eğer eviniz gün içinde yeteri kadar fer alıyor ve aydınlıksa, seçeceğiniz eşyalar da renk açısından bir kısıtlamaya gitmenize gerek yok. Ancak eviniz pek aydınlık değilse, seçeceğiniz eşyaların renklerinin koyu olmamasına dikkat etmeniz gerekmekte. Koyu renkli mobilyalar aslına bakarsanız basık olan evinizi daha da kasvetli hale getirip siz değerli ziyaretçilerimizin modunu düşürecektir. İçinizin ferahlayıp daha rahat bir yaşam geçirmeniz için aydınlık ortamlar da olmanız tavsiye edilmekte. Bu mevzu da ince eleyip sıkı dokumanız ihtiyaç duyulan bir başka şey, mobilyalarınızın renklerinin müsait olmasıdır. Bu mevzu da genel hatlarıyla dikkat etmemiz ihtiyaç duyulan şey orta yollu olmak. Bütün eşyalarımızı aynı renkte alıp gözleri aşırı yoran renk yoğunluğu oluşturacak kombinlerden kaçınmalı, aynı biçimde her eşyayı farklı renkte alıp evi gökkuşağı misali dizayn da etmemeliyiz. Yani her iki aşırılıkta eviniz için şık olmayacaktır. Burada yapmamız gereken şeyler, genel hatlarıyla aleni renkte ve renkleri birbirine zıt olmayan, renk uyumu iyi olan mobilyalar tercih etmek. 

Mobilya alımı, bir silsile şeklinde gerçekleşir. Genel olarak aldığımız her mobilyayı bir düzene ve renk skalasına göre alır, bir mobilyayı diğerine uydururuz. İşte burada, cevaplamak istediğimiz bir sual var ki o da bu kadar zahmet ondan sonra evlerimize aldığımız mobilyalar da bir sorun olduğunda onları ne yapacağımızdır. Sıfır olarak alınan mobilyalarda belli bir müddet garanti imkanı verilse de, garanti kapsamı dışarısında kalan mobilyalar için geriye iki adet seçenek kalmakta, ya çöpe atılmak yahut sıkı bir onarım dönemi. Biz de yazımızın geri kalanında, Türkiye’nin en büyük illerinden birisi olan Bursa da bursa mobilya tamir imkanlarından bahsedeceğiz. 

Bursa, Türkiye’nin nüfus yoğunluğu açısından bakıldığında en büyük dördüncü şehridir. Yapılan araştırmalar sonucunda Türkiye’nin en yaşanabilir şehri olan Bursa’nın imkanları da oldukça gelişmiş durumdadır. İstediğiniz her şeye rahatlıkla ulaşabileceğiniz Bursa’da, mobilya tamiri imkanları da oldukça geniştir. Burada değinmemiz gereken şey, ne kadar değişik yapı da mobilyalar olsa da, Bursa’da da mobilya tamirinin ahşap mobilyalar ağırlığında olmasıdır. 



Bursa’da Ahşap Mobilya Tamiri

Gelişen teknoloji ile beraber mobilyalar farklı yapılar da üretilse dahi hala mobilyalar, ağırlık ile ahşap hammaddesinden üretilmektedir. Hem daha şık bununla beraber daha kullanışlı olan ahşabın tamirinde dikkat etmeniz ihtiyaç duyulan iki şey mevcut. Bursa da ahşap mobilya tamiri yaptıracaksanız bakmanız gereken ilk şey, mobilyalarınızın güvence sürelerinin devam edip etmediği. Çünkü yeni satın alınan mobilyaların uzun bir garanti sürelerinin olması, onların bakımlarının şirketler tarafınca yapılmasını sağlıyor. Eğer garanti kapsama içerisinde iseniz çok rahat bir biçimde karşılaştığınız sorunu çözme fırsatı yakalıyorsunuz. Ancak ihmal etmeyin, eğer garanti süreniz devam ederken mobilyalara başka bir işlem uyguladıysanız mobilyalarınız güvence kapsamı dışında kalabilir. Yani karşılaştığınız sorunu kendiniz yahut bir başkası sayeinde çözmeye çalışıp ondan sonra garantiye gönderdiğiniz de şirket garantiyi yürürlükten düşürebilir. Garantili mobilyalarınızı onarım için satın aldığınız firmanın ismini internette aratarak Bursa da ahşap mobilya tamiri yapan firmanıza ulaşabilirsiniz. İkinci konu ise, garantisi devam etmeyen mobilyalarınız için iyi ustalar bulmak. Bursa’da ahşap mobilya tamiri meydana getiren birbirinden iyi ustalar mevcut. Mobilya sektöründe hal böyle olunca doğal olarak, mobilya tamiri antika mobilyalar üstünde yoğunlaşmakta. Şimdi bir de, Bursa’da mobilya tamiri üzerine konuşalım. 



Bursa’da Antika Mobilya Tamiri. 

Öncelikle şunu söylemek gerekir ki, Bursa’da antika mobilya tamiri meydana getiren çok kaliteli ustaların yanında antika mobilya tamiri icra eden işinin ehli olmayan ve sahtekar insanlar da mevcuttur. Bunun içindir ki Bursa’da mobilya tamiri yaptırmak isteyenlerin https://mobilyatamiri.co web sitemizden iyi bir usta araması, bir bilene sorduktan sonrasında mobilyalarını onarım ettirmeleri gerekmekte. Zira mobilyalarınıza tamir işlemi gerçekleştikten sonrasında geri dönüşü çok zor olacaktır. Özellikle antika olan mobilyalarınız için bu geri dönülemezlik sizleri fazlaca üzebilir. 

Bursa’da antika mobilya tamiri yaptırmak istiyorsanız size önerimiz yaşlı ve işinin ehli olan bir usta bulmanızdır. Çünkü eski eşyanın dilinden eskiler daha iyi anlamış olur. Genç ustalar genel hatlarıyla buldukları her yere zımpara atarak boyasını sökmekte ve oradan da dikkatsiz bir şekilde boyayabilmektedir. Tabii her usta bu şekilde değildir sadece elinizdeki malzemeler oldukca değerli olacak, onun için yanlış ustalar da bu eşyaların heba olmaması icap eder. Bursa’da antika mobilya tamiri meydana getiren ustaların ilk önce kurtların yapmış olduğu delikleri kapattıklarından inanın. Önemli olan mobilyaların özgünlüklerini değiştirmeden onları tamir etmek olduğu için, Bursa’da antika mobilya tamiri yapan ustaları iyi bir araştırmak gerek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

mobilya tamiri

Bursa Elektrikçi